Prodej společností s.r.o., a.s., SE

Založení s.r.o. a důležité změny s.r.o. 2014

Plánujete založení s.r.o. v roce 2014? Máte s.r.o. a řešíte, jaké novinky vstoupily v platnost se zákonem o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. (ZOK)? Připravili jsme pro vás shrnutí, ve kterém najdete všechny důležité změny u s.r.o., které se vás budou od začátku roku 2014 týkat. Pomůžeme se založením nové s.r.o. i s implementací změn u již fungujících společností s ručením omezeným.

Na co se nás nejčastěji ptáte:

  • změna společenské smlouvy s.r.o. v roce 2014 (změna listin do 30.6.2014)
  • zřízení s.r.o. v roce 2014
  • rezervní fond v s.r.o. v roce 2014

Nestihli jste provést včas zákonem požadované změny?

Vložte do formuláře níže svůj e-mail a my vám zdarma pošleme návod jak postupovat.

  1. Právní forma společnosti
    Neplatný Vstup
  2. Jméno*
    Prosím zadejte Vaše jméno.
  3. E-mail*
    Prosím zadejte Váš e-mail, abychom Vám mohli odpovědět.
  4. Telefon
    Neplatný Vstup
  5. Preferovaný kontakt*


    Prosím vyberte způsob, kterým Vás máme kontaktovat.
  6. Napiš slovem 20*
    Neplatný Vstup

 

Máte fungující s.r.o. a chcete poradit se změnami od roku 2014?

Do 30.6.2014 je povinností všech obchodních společností upravit společenskou smlouvu, zakladatelskou listinu a stanovy dle nových podmínek. Jestliže tuto povinnost nesplníte, může být soudem nařízeno zrušení vaší obchodní společnosti.

Nový zákon o obchodních korporacích nemění vnitřní strukturu společnosti s ručením omezeným ani jinak výrazně nezasahuje do vaší činnosti. Revize zakladatelských dokumentů, se kterou souvisejí změny u s.r.o. 2014, je ale nezbytná. Díky nám budete mít vše v pořádku. Vaše obchodní společnost by se měla od 2014 řídit pouze novým zákonem. Ustanovení, která již neplatí, způsobí, že vaše zakladatelské dokumenty budou nepřehledné. Díky nám budou opět aktuální, dle nejnovější legislativy.

Provést změny ve společnosti s ručením omezeným vám rozhodně doporučujeme. Můžete totiž využít i některé flexibilní novinky, které ZOK přináší. Zároveň se vyhnete podnikání podle ZOK a obchodního zákoníku zároveň. Pro vaši obchodní společnost bude tedy platit jen jedno ustanovení stejně jako v minulých letech.

Obraťte se na nás, založení s.r.o. podle legislativy roku 2014 je naše parketa. Poradíme vám, jak se přizpůsobit změnám s.r.o. od 1.1.2014. Pomůžeme vám přizpůsobit se novým zákonům. Vysvětlíme, jak efektivně využít novinek, které zákon o obchodních korporacích v oblasti zřízení s.r.o. přináší. Pokud se nedokážete orientovat ve změnách právní úpravy, nevadí. Od toho tu jsme my.

Ve spolupráci s naší partnerskou advokátní kanceláří vám můžeme nabídnout komplexní služby:

  • Úpravu stávající obchodní společnosti podle nové legislativy
    Poradíme vám, jak upravit společenskou smlouvu a stanovy, jak využít výhod ZOK.
  • Poradenství v oblasti změn a novinek
    Ve spolupráci s naší partnerskou advokátní kanceláří vás informujeme o změnách, novinkách, výhodách a nevýhodách nové právní úpravy. Dozvíte se, jaké praktické dopady bude mít ZOK na vaši firmu.
  • Novou ready made společnost
    U nás si můžete objednat a.s. nebo s.r.o., která bude na míru odpovídat vašemu zaměření.

 

 

Zásadní změny s.r.o. od 1.1.2014: zakladní kapitál, společníci

První podstatná změna se týká základního kapitálu. Pro založení společnosti s ručením omezeným 2014 již nepotřebujete vložit do podnikání 200 000 Kč, postačí vám základní kapitál ve výši 1 Kč. Ruší se tak i minimální vklad pro společníka 20 000 Kč. Tato změna je pro každou s.r.o. určitě přínosná. Obchodní společnost ani dříve nemusela tento kapitál mít uložený v podnikání a požadavek na jeho výši tak zbytečně komplikoval založení s.r.o.

Druhá důležitá změna u s.r.o. v roce 2014 se týká počtu společníků. Neplatí omezení na počet osob. Nyní můžete být společníkem i ve více než třech obchodních společnostech. Obchodní společnost nově může založit i jedna právnická osoba, kterou vlastní jediný společník. Už se tedy neřeší takzvané řetězení. Dříve mohla s.r.o. založit osoba právnická, která měla více než jednoho společníka.

Další změny v s.r.o. 2014: rezervní fond, veřejné rejstříky

Společnost s ručením omezeným nově nemusí vytvářet rezervní fond ze zisku. Jestliže jste tento fond využívali, můžete si ho vyplatit.

Neplatí také zákaz vystoupení z s.r.o. Nově navíc bude možné prominout působení v konkurenční společnosti.

Změny s.r.o. od 1.1.2014 se týkají také veřejných rejstříků fyzických a právnických osob, ve kterých doporučujeme zkontrolovat zápis a doplnit nově zapisované skutečnosti. Patří mezi ně například adresa místa pobytu u všech zapsaných fyzických osob. Tato skutečnost se vztahuje na vlastníky společnosti, společníky i členy všech orgánů.

Změny u s.r.o. 2014: pro stávající obchodní společnosti

Od 1.1.2014 se v zakladatelských dokumentech s.r.o. ruší veškerá ustanovení, která nejsou v souladu s novým zákonem o obchodních korporacích 2014.

 

 

Jak postupovat při zřízení s.r.o. v roce 2014?

Nemáte přehled v zákonech? Neorientujete se ani v nové právní úpravě? Využijte našich služeb a kupte si u nás již založenou obchodní společnost. Všechny a.s. i s.r.o. zřízené v roce 2014, které u nás můžete zakoupit jako ready made, jsou již v souladu s novou právní úpravou.

Kontaktujte nás

Companies.cz s.r.o.

Václavské náměstí 846/1

Palác Koruna, 3. patro

110 00 Praha 1

 

E-mail: info@companies.cz
Telefon:  +420 236 033 606
Mobil: +420 724 342 534